Χοχλιοί με πατάτες και κολοκυθάκια

  • Εκτύπωση

( 6 άτομα)
Υλικά
1 κιλό χοχλιούς
6 μέτριες πατάτες
5 κολοκυθάκια
3 μέτριες ώριμες τομάτες
2/3 νεροπότηρου λάδι
1 μέτριο κρεμμύδιαλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Μόλις κάψει το λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε τους χοχλιούς, την τριμένη τομάτα, μαϊντανό, σκόρδο, το κομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τ’ αφήνουμε να τσιγαρισθούν για 2-3 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε κομμένες τις πατάτες, και τα κολοκυθάκια ολόκληρα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.  Αν χρειασθεί, προσθέτουμε στη διάρκεια της βράσης λίγο νερό.